Coronavirus: Alt aflyses i folkekirken, undtagen kirkelige handlinger, som vil være uden offentlig adgang
12-03-2020
Efter at statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde onsdag aften lukkede store dele af Danmark ned, er der også udsigt til lukkede kirker. Arrangementer med mere end 100 deltagere skal aflyses, ud over at blandt andet skoler og mange fritidsaktiviteter lukker ned i foreløbigt to uger.

Opfordringen går samtidig på, at man i videst muligt omfang også skal undgå mindre forsamlinger, særligt indendørs. Statsministeren kom samtidig med en kraftig opfordring til, at blandt andet foreninger og trossamfund aflyser deres aktiviteter.

I de foreløbigt to uger skal alle offentligt ansatte, som ikke varetager kritiske funktioner, som udgangspunkt arbejde hjemmefra med løn.

Biskopperne har på et møde torsdag drøftet situationen omkring arrangementer og aktiviteter i folkekirken. Efterfølgende har biskopperne udsendt en pressemeddelelse med følgende hovedpunkter:
  • Alle gudstjenester er aflyst, indtil videre i de kommende 14 dage.
  • De velkendte kirkelige handlinger, dvs. dåb, vielser og begravelser, kan fortsat gennemføres (...). Det vil ikke ske i forbindelse med gudstjenester, og der vil som udgangspunkt ikke være offentlig adgang.
  • Konfirmandundervisningen er også aflyst de næste 14 dage, hvor skolerne også er lukkede.
  • Biskopperne understreger også, at alle andre aktiviteter, der finder sted i kirkerne, skal aflyses. Det gælder alt fra koncerter til foredrag og babysalmesang.
Ved konkrete tvivlsspørgsmål omkring arbejdsopgaver skal du som organist kontakte din kontaktperson eller daglige leder.

LÆS OGSÅ: