Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin
Tilmelding til Nordisk Kirkemusiksymposium er åbnet
02-02-2020
Nu er det muligt at tilmelde sig Nordisk Kirkemusiksymposium i Helsingfors den 10. til 13. september 2020. Programmet omfatter en lang række koncerter og workshops, og med hundredvis af kirkemusikere fra hele Norden afholdt i Finlands smukke hovedstad med byens musikhus og domkirke som omdrejningspunkt og med koncerter i en række af de øvrige centrale kirker.

SPÆNDENDE KONCERTER
Hvis man medregner den afsluttende festhøjmesse, er der nærmere bestemt 28 koncerter at vælge imellem, herunder naturligvis de traditionsrige nationale koncerter, hvor man i domkirken (billedet) eksempelvis fra Norge kan opleve Christiania Mannskor, som blev dannet i 2009. Festkoncerten i musikhuset lørdag aften er med Helsingfors Barockorkester og dirigent Aapo Häkkinen sammen med fem vokalsolister samt ”symposiekoret” bestående af deltagerne, som synger med i udvalgte dele af koncertprogrammet med musik af Charpentier (1634-1704) og J.S. Bach.

Af de øvrige koncerttilbud kan blandt andet nævnes det legendariske Chorus Cantorum Finlandiæ (Finlands Kantorkor), hvis historie rækker tilbage til 1892, hvor mandskoret Kanttorikööri optrådte første gang. Symposiets første dag, altså torsdag, byder desuden på ”Nordisk orgel”-koncerter, hvor blandt andre Morten Ladehoff, organist ved Skive Kirke, medvirker. Han deltager også i orgelmaraton fredag. Fra Danmark medvirker desuden Roskilde Domkirkes Pigekor i den nationale koncert lørdag eftermiddag og i festhøjmessen søndag middag.

Blandt de mere usædvanlige indslag på koncertprogrammet kan nævnes Grand Chorales med saxofonisten Carl-Henrik Fernandi og organisten Markus Wargh. Fredag kan man blandt andet også høre vokalduoen Vox Silentii, som synger meditativ musik af Meditative Hildegard af Bingen, samt flerkor-musik i en koncert med overskriften ”Hele kirken synger renæssance”.

LÆRERIGE WORKSHOPS
Workshops er der 26 af, og de finder sted i tidsrum af halvanden time fredag formiddag, fredag eftermiddag, lørdag formiddag og én time lørdag eftermiddag. I hvert af de fire tidsrum udbydes der én lang eller to korte workshops inden for fem overordnede kategorier: forskning, kor, orgel, sang og mixtur. Sidstnævnte dækker over ”en blanding af ingredienser, som hører til mange kirkemusikeres hverdagsmusiceren”.

Blandt workshop-emnerne er blandt andet kordirektion, orgel for børn, gregoriansk sang, hymnologi, passionssalmer, håndklokker og den nordsamiske koralbog.

TILMELD DIG I TIDE
Deltagerafgiften er ved tilmelding inden juni sat til 280 euro, og herefter ligger den på 310 euro frem til den 15. august, hvor tilmeldingen lukker. Denne afgift inkluderer hele symposieprogrammet inklusiv en orgelekskursion, som dog finder sted allerede forud for den officielle åbning af symposiet i domkirken torsdag kl. 18. Ekskursionen afholdes torsdag kl. 12-15 og går til Johanneskyrkan og Pauluskyrkan under ledelse af Sixten Enlund, som er kantor (organist) ved førstnævnte kirke.

Når man tidsnok frem til de nordlige himmelstrøg, kan man alternativt tage med på en byrundtur torsdag kl. 11-15, hvilket dog ikke er inkluderet i deltagerafgiften. Det er kost og logi naturligvis heller ikke, men arrangørerne har indgået aftale med en række hoteller, som man kan booke i forbindelse med tilmeldingen. Her starter priserne ved 45 euro pr. person pr. nat i et dobbeltværelse inklusiv morgenmad.

Som arrangørerne udtrykker det: ”Välkommen till ett sympatiskt symposium i vackra Helsingfors!”

Læs mere på symposiets hjemmeside (tilmelding under menupunktet ”Anmälan”)

 Aktuelle nyheder fra Organistforeningen

Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin