Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin
Nyheder i forårets kurser
21-11-2014
På flere af de kurser, der i første halvdel af 2015 henvender sig til organister, er nye salmer et hot emne.

Teologisk Pædagogisk Center i Løgumkloster (billedet) inviterer den 13.-17. april både præster og organister til et usædvanligt kursus om ”Nye salmer og sange”, hvilket samtidig er titlen på en kommende ambitiøs udgivelse fra Bibelselskabet:

”[Den] skal skabe et møde mellem kirke og kultur gennem samtidige salmer og sange. Udgivelsens ambition er at blive et supplement til Den Danske Salmebog, der skal genopdage den kirkelige og folkelige fællessangs betydning,” hedder det i kursuspræsentationen.

Kurset har i høj grad præg af en workshop, hvor man kan få mulighed for at bidrage til selve udgivelsen. Det er derfor både for præster, der kan eller gerne vil digte salmer, og for organister ”som komponerer salmemelodier, eller som er sangskrivere”.

Der vil i løbet af de fem dage være oplæg og feed back fra Inge Marstal, Philip Faber, Ursula Andkjær Olsen, Pablo Llambias. Henrik Marstal, Marianne Christiansen, Janne Mark og Henrik Gunde. Læs mere om kurset på tpcloegumkloster.dk.

Desuden har TPC den 8. til 10. april et kursus om "Folkekirken og de ældre" ved lektor Povl Götke. Det henvender sig til både organister, kirke- og kulturmedarbejdere og præster. Læs mere om det her.

VESTERVIG OG LØGUMKLOSTER
De tre kirkemusikskoler har naturligvis igen i første halvår af 2015 en række fristende efteruddannelsestilbud for organister. En del af kurserne har været udbudt tidligere og bliver ikke alle nævnt her.

Løgumkloster Kirkemusikskole byder igen på sin lange rytmiske efteruddannelse, og allerede i januar er der kursus i musik (lydoptagelse) på computer. Desuden har kirkemusikskolen den 12.-13. marts et kursus i ”Rytmisk på orgel” ved Bjørn Elkjer. Og i slutningen af marts er der et dirigent-kursus i Bachs ”Johannespassion” med et kor og orkester fra Jena, Tyskland, og med deres dirigent, Sebastian Krahnert, som underviser.

Vestervig Kirkemusikmusikskole indbyder den 23. marts til en dag om det musikalske samarbejde mellem præst, organist og kirkesanger ved lektor Jørgen Kjærgaard, organist Peter Slot Andersen og sanglærer Margrethe Smedegaard. Og den 6. juni er der kordag med Doris Kjærgaard i Holstebro for voksenkor med deres korledere med fokus på den gode klang.

NYE SALMER PÅ SJÆLLAND
Den 25. juni inviterer Sjællands Kirkemusikskole til Kirkemusikkens dag på Emmaus i Haslev. Det kommer i år til at handle lidt om salmesang med ældre demente og meget om nye salmer: Lektor Anne Mette Riis holder oplæg om demenssalmesang, sognepræst Morten Skovsted præsenterer ”Syng Nyt-hæftet”, musiker Arne Andreasen siger noget om at skrive salmer og komponere melodier, og professor Inge Marstal fortæller om det samme projekt som omtalt øverst i artiklen.

I løbet af dagen skal der naturligvis synges en masse, og om aftenen er der koncert med Betty og Peter Arendt sammen med Søren Andresen – en trio, der synger og spiller kendte salmer i nye arrangementer.

kirkemusikskole.dk vil man kunne finde flere andre kurser end dem, der her er nævnt.

Relevante kurser fra andre udbydere findes blandt andet på
Filip

 Aktuelle nyheder fra Organistforeningen

Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin