Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin
Klinik for musikere åbnet i Odense
27-08-2013
Odense Universitetshospital åbnede i juni en landsdækkende Klinik for Musikersundhed. Den er Nordens første offentlige hospitalsklinik af sin art og trækker på nyere dansk forskning i form af ph.d.-afhandlinger om musikeres muskel- og led-problemstillinger og musikeres høreproblematikker.

Klinikken vil kunne diagnosticere og behandle og alle former for skader, som kan opstå af musikkeres arbejdsliv. Der vil være både speciallæger, fysioterapeuter og psykologer tilknyttet.

Dansk Musiker Forbund har fulgt projektet tæt, og det formand betegner det som en historisk landvinding for musikere.

”Det er fantastisk, at vi kan være i front med viden om og behandling af musikerrelaterede lidelser. Tidligere har musikere måttet løbe fra læge til læge i et ofte frustrerende forløb," siger DMF's formand, Anders Laursen, til Musikeren.

  
Henvisning fra TR

Inden man som musiker møder op på klinikken skal man have en henvisning dertil. Den behøver dog ikke nødvendigvis komme fra ens læge eller psykolog. Også tillidsrepræsentanter og sikkerhedsrepræsentanter kan skrive en henvisning – eksempelvis en tillidsrepræsentant fra Organistforeningen.

Der findes en vejledning til, hvordan man skriver en henvisning, på Odense Universitethospitals hjemmeside.
Filip

 Aktuelle nyheder fra Organistforeningen

Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin