Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin
Til dig, der søger nyt job

Efter gennemførelsen af overenskomsten er løn- og ansættelsesvilkårene ikke længere kun centralt fastsatte vilkår, som man bare kunne tage til efterretning. Hvis du ikke er tjenestemand, har menighedsrådet - og du - nu stor indflydelse på både løn- og ansættelsesvilkårene.

Basislønnen og rådighedstillægget er centralt fastsat. Men tillæg for dine kvalifikationer, erfaring, særlige funktioner m.v. skal aftales lokalt. Det samme skal rammetiden, hvis der er tale om en deltidsstilling.

Det siger sig selv, at det er i selve ansættelsessituationen, du sidder i den stærkeste forhandlingsposition. Det er der, du har et reelt valg til at sige nej til jobbet, hvis menighedsrådet ikke vil give dig løn og vilkår, som du er tilfreds med.

Selv om der er mulighed for at forhandle tillæg en gang om året, skal man ikke gøre sig illusioner om, at der kan forhandles de helt store tillæg hjem. For hvad er situationen, hvis menighedsrådet siger nej til et lønudspil, eller kommer med et væsentligt lavere tilbud? Du kan enten acceptere det - eller du kan sige, at så vil du finde et andet job. Og det er jo ofte lettere sagt end gjort.

Det er altså i ansættelsessituationen at dit fremtidige lønniveau bliver fastsat.

LÆS OGSÅ:Kontakt / Om Ansat organist Fagblad
Stillingsopslag Kun for TR Medlemslogin